Owsum artiesten van Shootmedia

Owsum is een speciaal samengestelde groep kunstenaars die onder een collectief unieke kunst naar de bewoners van de stad Groningen brengen. Owsum is opgericht door Shootmedia, een partij die zich actief inzet voor kunstenaars en zelf ook kunst produceert. Het succes van Owsum is al in heel NEderland terug te zien, want het evenement ontvangt vanuit heel Nederland een groot aantal bezoekers die graag meer te weten komen over de unieke kunst die door het collectief is samengesteld.

De organisatie achter Shootmedia heeft geen commercieel doel, het is dan ook een reclamebureau. In plaats daarvan helpt Shootmedia om door middel van kunst te zorgen dat mensen in beweging komen, om welk onderwerp het ook gaat. Kunst is een prachtige manier om nieuwe gedachtegangen aan mensen over te brengen, en door middel van de kunst die door de mensen achter Shootmedia en specifiek achter Owsum wordt gecreëerd is dat goed terug te zien. Het beweegt mensen, het zorgt voor nieuwe emoties in het hoofd, en kan daarmee bij de meeste mensen meer losmaken dan wanneer zij gewoon thuis zitten.

De artiesten achter Owsum en Shootmedia

Het bureau is in 1999 opgericht door Robert Minnaard en Paul van de Werf. Beiden hebben een academische illustratieve achtergrond, wat het mogelijk maakt dat zij op een unieke manier kunst en wetenschap kunnen samenbrengen. Dit zie je onder andere terug in Owsum, het initiatief dat zij hebben opgezet. Hier zijn zij samen met vijf andere kunstenaars actief bezig om kunst op een hele nieuwe manier in het licht te brengen. Zo hebben zij toegang gekregen tot een winkelcentrum in Groningen waar zij prachtige exposities en concerten organiseren.

Robert en Paul hebben gedurende de jaren al voor prachtige bedrijven mogen werken. Dit doen zij zonder commerciële gedachtegang. In plaats daarvan kijken zij hoe zij door middel van kunst op een unieke manier kunnen zorgen dat bepaalde kwesties vanuit deze organisaties overgebracht kunnen worden aan het normale publiek. En dit doen zij op een fantastische manier. Steeds meer mensen kennen het werk van Robert en Paul, en iedere week trekt Owsum ook ontzettend veel bezoekers die in aanraking willen komen met de kunst die door dit tweetal is samengesteld.

Kunst helpt mensen tot nieuwe dingen te komen, en dat is dan ook exact het uitgangspunt dat vanuit Shootmedia wordt gestimuleerd. Zo werken zij graag samen met gelijkgestemden die zich ook actief willen inzetten om door middel van kunst steeds meer mensen kennis te laten maken met nieuwe gedachtegangen en op een speelse wijze willen leren welke onderdelen van het dagelijks leven en in deze samenleving nu echt belangrijk zijn om een betere wereld te creëren.

Je kunt de kunst van Robert en Paul, en de rest van het kunstenaarscollectief Owsum, op verschillende plekken in Groningen terugvinden. Het is bij iedere blik die je op de kunst van Robert en Paul werpt mogelijk om weer een hele nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Het is dan ook niet vreemd dat bezoekers aan de stad Groningen graag op zoek gaan naar de plekken waar zij in aanraking kunnen komen met deze prachtige kunst.