Owsum

Wat kun je allemaal doen als er een winkelcentrum tot je beschikking is als groep kunstenaars? Dan krijg je fantastische resultaten met kunst die je nergens anders terug kunt vinden. Een groep van vijf kunstenaars kreeg een prachtig winkelcentrum tot hun beschikking waarin zij hun kunst konden tonen en samen met de lokale bevolking konden samenwerken om te zorgen dat er nog meer unieke kunst in de regio beschikbaar was. Owsum is een prachtig initiatief waarin verschillende kunstenaars op een prachtige manier kunnen werken naar een samenstelling die je vandaag de dag in het winkelcentrum in Groningen kunt zien.

Het initiatief richt zich op verschillende soorten kunst. Er zijn talloze exposities en concerten waar de groep bij samenwerkt en waarbij je eenvoudig kunt zien wat de kunstenaars in het dagelijks leven bezighoudt. Als kunstenaar is het niet eenvoudig om je emoties om te zetten in visuele onderdelen die met kunst te maken hebben, maar de kunstenaars van dit collectief hebben op prachtige wijze kunnen zorgen dat zij met hun handen en hun hoofden richting een prachtige samenstelling met allerlei soorten kunst hebben kunnen werken.

Kunst is niet alleen beperkt tot visuele onderdelen. Muziek is ook een belangrijke vorm van kunst. En dat zie je dan ook duidelijk terug uit het kunstenaarscollectief dat in Groningen is samengesteld. Je wilt jouw zintuigen altijd op verschillende manieren prikkelen, en door kunst met muziek te combineren krijg je unieke resultaten die je vrijwel nergens anders terug kunt vinden. Het collectief is inmiddels internationaal bekend, en daar is een belangrijke reden voor. Shootmedia, de organisator van dit initiatief, heeft veel promotie gedaan om de kunstenaars nu ook wereldwijd op de kaart te zetten. En daar heeft het collectief dan ook ontzettend veel profijt van.

Kunst in het winkelcentrum

Het winkelcentrum is voor veel mensen toch nog steeds een locatie waar je niet direct aan kunst denkt. Het is altijd kleurrijk door de vele winkels en de producten die hier verkocht worden. Maar er wordt niet gedacht zoals een kunstenaar, waarbij visuele elementen prachtig op een unieke manier met elkaar worden samengebracht en echt op een unieke manier kunnen prikkelen. Je kunt in de exposities van Owsum dan ook een groot aantal stukken terugzien die je eigenlijk het liefst mee naar huis wilt nemen en aan de eigen muur in bijvoorbeeld de woonkamer wilt hangen. Vooralsnog hangt de kunst van het kunstenaarscollectief in het winkelcentrum, waar het voor bezoekers eenvoudig is om op een leuke wijze in aanraking te komen met de fantastische kunst die door het collectief is samengesteld.

Een tripje naar het winkelcentrum in Groningen wordt dan ook een stuk leuker dankzij Owsum. Je bent niet langer beperkt tot het bezoeken van winkels of een kopje koffie bij de lokale horecagelegenheid. Je kunt ook gewoon lekker genieten van de mooie kunst die door het collectief is samengesteld, welke vaak ook nog eens is voorzien van muziek die door het collectief is geproduceerd. Zo prikkel je de belangrijkste zintuigen tijdens een bezoekje aan het winkelcentrum en weet je zeker dat je met nieuwe inspiratie de terugweg naar huis kunt gaan afleggen.

Variatie in unieke kunst

Bij Owsum vind je flinke variatie in de hoeveelheid kunst die zij samenstellen. Bij muziek en kunst denken we al snel aan de klassieke muziekstukken en schilderijen. Maar Owsum heeft voor een nieuwe invalshoek gekozen waarbij de nadruk vooral op de moderne kunst ligt. Dit hoor je onder andere terug in de concerten die door het kunstenaarscollectief worden georganiseerd. Deze verschillen van rustige muziekstukken tot heuse rockconcerten. Dit maakt het voor muziekliefhebbers dan ook ontzettend eenvoudig om een keer een concert bij te wonen waarbij hun muzieksmaak centraal staat. Als muziekliefhebber wil je natuurlijk niets liever.

Owsum heeft zich de laatste jaren op een unieke manier in de kunstwereld neergezet. En dat heeft het collectief dan ook echt verdiend. Zij werken actief samen met andere kunstenaars om nieuwe exposities en concerten te organiseren. Hier vind je vandaag de dag dan ook kunst en muziek terug van een groot aantal verschillende kunstenaars en artiesten. Dit maakt een bezoekje aan het winkelcentrum in Groningen dan ook een stuk unieker, want je weet nooit wat jou te wachten staat. Daarbij is de toegang tot deze kunst over het algemeen gratis, inclusief de concerten, zodat je kunt komen kijken en luisteren naar waar kunst voor bedoeld is: het prikkelen van de ogen en oren zodat jouw emoties hier op een prachtige manier op kunnen reageren.

Wil je een keer een bezoekje brengen aan een expositie of concert van Owsum? Dan kan dat. Je vindt op het internet ontzettend veel informatie over nieuwe evenementen die door het collectief worden georganiseerd, waardoor het bijzonder eenvoudig is om hier binnenkort al een bezoekje aan te brengen. Voor de meeste evenementen hoef je geen kaartje te kopen, dus je kunt hier gewoon op ieder moment naar binnen lopen. Een nieuwe kijk op kunst, dat is waar Owsum voor staat, en dat is ook in alles terug te zien.